• 00302695033192, 0030 6973782274

Style selector


Choose header style:


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Click here
Click here

Blog

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ

14 Aug 2015 66

NAYAΓΙΟ
Πρόκειται για μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες και διάσημες παραλίες του κόσμου. Αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και ένα ” δυνατό χαρτί ” για τον τουρισμό της Ζακύνθου. Η παγκοσμίως γνωστη παραλία του Ναυαγίου φημίζεται για την σαγηνευτική ομορφιά της άγριας φύσης σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου λόγω της αντανάκλασης του φωτός. Η αφορμή για την ανακάλυψη της μικρής και απόμερης παραλίας δόθηκε το 1982 όταν το πλοίο ”Παναγιώτης” μετέφερε λαθραία τσιγάρα με αφετηρία του την Τουρκία. Λόγω των δυσμενών συνθηκών του καιρού και βλάβης στο μηχανοστάσιο το πλοίο έχασε τον έλεγχο της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε βράχους. Χιλιάδες κούτες παράνομων τσιγάρων επέπλεαν στη θάλασσα και ανάμεσά τους μέλη του πληρώματος προσπαθούσαν κολυμπώντας να ξεφύγουν από την καταδίωξη των Λιμενικών Αρχών. Λίγο αργότερα η θάλασσα ξέβρασε το πλοίο στην παραλία του Ναυαγίου. Η απόκοσμη, μοναδική και εντυπωσιακή παραλία του Ναυαγίου έχει καταταγεί ανάμεσα στις 23 ομορφότερες του κόσμου. Το λευκό βότσαλο, το απαράμιλλο φυσικό χρυσαφί χρώμα των γκρεμών και της πεντακάθαρης άμμου δίνουν μια άγρια και συνάμα ήρεμη ομορφιά που μαγεύει κάθε επισκέπτη. Την εκπληκτική θέα που κόβει την ανάσα μπορεί κάθε επισκέπτης να αντικρύσει και από την εξέδρα του Ναυαγίου στην οποία η πρόσβαση γίνεται οδικώς από το χωριό Αναφωνήτρια ή τις Βολίμες.. Οι τουριστικοί φορείς του νησιού δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά του Ναυαγίου και να εξερευνήσουν το πλοίο μέσω των τουριστικών εκδρομών με πλοία που ξεκινούν από τις περιοχές Σχοινάρι, Αλυκές, από το λιμάνι Αγίου Νικολάου Βολιμών, από τις Μαριές και από την πόλη της Ζακύνθου. Όσοι έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε στο νησί, αξίζει να επισκεφτείτε την τοποθεσία του Ναυαγίου που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ζακύνθου.

BLUE CAVES - Copy

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ
Οι Γαλάζιες Σπηλιές Βρίσκονται στο βορειότερο σημείο της Ζακύνθου και σχεδόν κάτω από το Φάρο στο ακρωτήρι Σχοινάρι . Ανακαλύφθηκαν το 1897 από τον Αντώνιο Κομούτο. Είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του νησιού και γι’ αυτό προσελκύει δια θαλάσσης χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν ως εδώ με μικρά ή μεγαλύτερα σκάφη. Ουσιαστικά οι γαλάζιες σπηλιές αποτελούνται από συνεχόμενους θαλάμους που καταλήγουν σε δύο σπήλαια το Μικρό και το Μεγάλο. Το όνομά τους πήραν από τα γαλάζια νερά τους, τα οποία ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες αντανακλούν τα τοιχώματα των σπηλαίων και δημιουργούν φανταστικούς χρωματισμούς. Τα εγγύτερα σημεία από τα οποία μπορείτε να πάρετε σκάφος και να επισκεφτείτε τις γαλάζιες σπηλιές είναι το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, το Σχοινάρι, το Πόρτο Βρώμη και οι Αλυκες.

strofades - στροφάδια

ΝΗΣΟΙ ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ : Oι νήσοι Στροφάδες αποτελούν μια συστάδα βραχώδων νησίδων που ανήκουν στο Δήμο Ζακύνθου. Βρίσκονται 27 ναυτικά χιλιόμετρα από το ακρωτήρι του Γέρακα. Έχουν συνολική έκταση περίπου 2,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ύψος 20 μέτρα από τη θάλασσα. Σύμφωνα με το μύθο ο Ζήτης και ο Κάλαις, οι γιοί του Βορέα και της Ωρείθυιας κυνηγούσαν τις Άρπυιες που ζούσαν στα νησιά. Όταν αυτοί έφτασαν κοντά ξαφνικά έκανα μια στροφή και γύριζαν πίσω. Έτσι πήραν την ονομασία τους οι Στροφάδες ή αλλιώς Στροφάδια. Το μεγαλύτερο νησί είναι η Σταμφάνη (Σταμβράνιο) όπου βρίσκεται το καστρομονάστηρο, με ψηλό τείχος ύψους 25 μέτρων. Είναι αφιερωμένο στον πολιούχο του νησιού Άγιο Διονύσιο, στην Παναγία και στο Χριστό ”των πάντων της χαράς”. Το μοναστήρι χτίστηκε το 1241 από την αυτοκράτειρα του Βυζαντίου Ειρήνη, συζύγου του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Θεοδώρου Λασκάρεως το οποίο αφιέρωσε στη μεταμόρφωση του Σωτήρος και στην Παναγία «Πάντων Χαρά».
Ο Άγιος Διονύσιος έζησε και ασκήτεψε εκεί για αυτό και στο μοναστήρι συναντάμε τον κενό τάφο του και σκηνές από την ασκητική του ζωή. Επίσης στις καμπάνες της Μονής υπάρχει ένα ανάγλυφο της Παναγίας. Το μικρότερο νησί, η Άρπυια (Αρπίνα) βρίσκεται βορειότερα και χωρίζεται από σκόπελους και ύφαλους με χαρακτηριστικό τους τα πολύ επικίνδυνα νερά τα οποία μειώθηκαν από τους σεισμούς του 1886. Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και το Ευρωπαικό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000 έχουν αναλάβει την προστασία των νήσων. Η περιοχή φημίζεται για την όμορφη και πλούσια βλάστησή της καθώς αποτελεί μια από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδας. Η γη των Στροφάδων περιλαμβάνει το πυκνό δάσος των κέδρων, χαμηλούς θάμνους, ακανθώδη βλάστηση, γόνιμο έδαφος για καλλιέργειες σιταριού και πάνω από 250 είδη φυτών και λουλουδιών. Τα είδη των αποδημητικών πουλιών που παρουσιάζονται τους μήνες Μάρτιο- Απρίλιο στα νησιά είναι 146. Πιο συγκεκριμένα 15-30 Απριλίου ένα μεγάλο κύμα μεταναστευτικών πουλιών, κυρίως τρυγονιών, φτάνουν στις Στροφάδες λόγω του υψηλού κινδύνου θνησιμότητάς τους εξαιτίας της κυνηγετικής περιόδου. Επιπλέον, συχνή είναι η παρουσία της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta, της φώκιας Monachus-Monachus και του θαλασσοπουλιού Άρτεμης. Το μοναστήρι το 2001 φιλοξενούσε 58 καλόγερους ενώ σήμερα μόνο έναν. Η πρόσβαση στα νησιά Στροφάδες γίνεται μόνο με ιδιωτικό σκάφος καθώς το μικρό λιμανάκι δεν επιτρέπει την εξυπηρέτηση των μεγάλων πλοίων.

marathonisi 1

ΜΑΡΑΘΩΝΗΣΙ : Απέναντι από το Κερί, στον κόλπο του Λαγανά βρίσκεται ένα νησί σε σχήμα χελώνας με πλούσια βλάστηση και αγνό,παρθένο έδαφος. To Μαραθωνήσι είναι ακατοίκητο και η έκτασή του υπολογίζεται στα 280 στρέμματα. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσω ιδιωτικών σκαφών ή μικρών πλοίων που ξεκινούν από το Κερί, το Λαγανά και τον Άγιο Σώστη. Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο που βρίσκεται υπό την προστασία του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου καθώς αποτελεί χώρο ωοτοκίας για τη θαλάσσια χελώνα Caretta-Caretta. Στο νησί υπάρχουν δύο παραλίες, μία με άμμο και μια με βότσαλα με καθαρά κρυστάλλινα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου. Η παραλιακή ζώνη έχει μήκος 20-30 μέτρα με χαρακτηριστική την πεντακάθαρη άμμο της και την απουσία κάθε φυτικού είδους. Το Μαραθωνήσι αποτελείται από δύο σκόπελους, τα Ποντικονήσια, και παλαιότερα ήταν ενωμένο με το Μαραθία. Στην παραλία της χελώνας βρίσκεται το ερειπωμένο εκκλησάκι της Θεοτόκου της οδηγήτριας της Μαραθωνησιώτισσας, το οποίο στα χρόνια των πειρατικών επιδρομών αποτελούσε ανδρικό μοναστήρι. Εκεί βρέθηκε και η παλιά εικόνα της Θεοτόκου. Το μέρος είναι ιδανικό για κολύμπι και καταδύσεις όμως λόγω της ωοτοκίας της χελώνας η παραμονή στο νησί μετά τη δύση του ήλιου απαγορεύεται αυστηρά.

limnionas Λιμνιώνας

ΠΟΡΤΟ ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ : Ο Λιμνιώνας βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Ζακύνθου. Αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα του νησιού, αφού είναι ένα φυσικό φιόρδ με γαλαζοπράσινα νερά το οποίο σε συνδυασμό με την άγρια φυσική ομορφιά της περιοχής συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Τα υποθαλάσσια ρεύματα που εξέρχονται από μια σπηλιά μεγάλου μήκους διατηρούν τα νερά του Λιμνιώνα κρύα και κρυστάλλινα όλο το Καλοκαίρι. Το κολύμπι όμως στα τιρκουάζ νερά είναι κάτι περισσότερο από απολαυστικό. Οι πολλές και μυστηριώδεις σπηλιές και η μεγάλη ποικιλία ψαριών της περιοχής δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για καταδύσεις. Η μοναδική ταβέρνα στον Λιμνιώνα εκτός από υπέροχη κουζίνα και θέα διαθέτει και ξαπλώστρες για χαλαρή ηλιοθεραπεία, υπό τον ήχο των κυμάτων που σκάνε στα βράχια.
Ο Λιμνίωνας, ο απόλυτος παράδεισος φυσικής ομορφιάς και ηρεμίας απέχει μόλις 7-8 λεπτά από το χωριό του Αγίου Λέοντα και 30-35 λεπτά (28 χιλιόμετρα) από την πόλη.

Xigia Beach ξύγκια

ΞΥΓΚΙΑ : Βορειοανατολικά του νησιού βρίσκεται μια μαγευτική τοποθεσία διαφορετική από τις άλλες. Η παραλία της περιοχής Ξύγκια είναι γνωστή για τη γραφικότητα του τοπίου, τη χρυσαφένια άμμο και τα καταγάλανα καθαρά νερά της. Όμως πιο γνωστή την κάνει το γεγονός ότι το θειάφι που εκκρίνεται μέσα από τα σπήλαια σε συνδυασμό με το νερό δημιουργούν ιαματικά νερά τα οποία έχουν χαρακτηριστική οσμή. Πλήθος κόσμου την επισκέπτεται κάθε χρόνο και κυρίως όσοι πάσχουν από πόνους στα πόδια και στις αρθρίτιδες αλλά και όσοι θέλουν να καταπολεμήσουν την κυτταρίτιδα και να αποκτήσουν μια λαμπερή επιδερμίδα. Η πρόσβαση στην παραλία είναι σχετικά εύκολη και η μικρή ψαροταβέρνα που υπάρχει εκεί είναι κατάλληλη για νόστιμες γαστρονομικές απολαύσεις. Αναμφίβολα η παραλία αυτή συνιστάται και για ένα ήρεμο, χαλαρωτικό μπάνιο.

PELOUZO 1

ΠΕΛΟΥΖΟ : Το νησί Πελούζο δεσπόζει στον κόλπο του Λαγανά και απέχει περίπου 2 ναυτικά μίλια από την παραλία της Δάφνης. Την κυριότητά του έχει αναλάβει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, το οποίο έχει απαγορεύσει τη ναυσιπλοΐα και τη παραμονή στο νησί μετά τη δύση του ήλιου. Στο νησί υπάρχει μια πανέμορφη παραλία με ιδιαίτερα χρυσή και λεπτή άμμο και πεντακάθαρα, γαλάζια νερά. Δεν υπάρχει ίχνος ανθρώπινης ύπαρξης ή δραστηριότητας εκεί εκτός από ένα πολύ παλιό γκρεμισμένο κτίριο. Η πρόσβαση στο νησί Πελούζο απαιτεί δύο περίπου ώρες κολύμπι ή κάτι λιγότερο με κανό.

kambi

ΚΑΜΠΙ – ΣΤΑΥΡΟΣ : Στο ορεινό τμήμα της Ζακύνθου, στο χωριό Καμπί που απέχει περίπου 45 λεπτά από την πόλη της Ζακύνθου, συναντάμε τον μεγάλο σταυρό στο βουνό της Σχίζας. Αφορμή της έγερσης του σταυρού στάθηκε η ανάγκη των κατοίκων του χωριού να τιμήσουν τις ζωές που χάθηκαν στη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου και του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Η πρόσβαση στο σημείο οπού στέκεται υπερήφανος ο σταυρός γίνεται οδικώς και η θέα που αντικρύζει ο επισκέπτης είναι συγκλονιστική. Η περιοχή φημίζεται για το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας σε συνδυασμό με τις σπηλιές και τους απότομους γκρεμούς. Σημείο αναφοράς αποτελεί και το ηλιοβασίλεμα που μαγεύει κάθε ρομαντικό ή μη επισκέπτη. Οι ντόπιοι συνήθιζαν να κατεβαίνουν από ένα μονοπάτι στην μικρή παραλία που βρίσκεται από κάτω. Για τους επισκέπτες όμως αυτό θεωρείται δραστηριότητα υψηλού κινδύνου. Γι’ αυτό αν επισκεφτείτε τη Σχίζα, καλύτερα να απολαύσετε ζακυνθινές νοστιμιές σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής και αφήστε την ορειβασία για τους ριψοκίνδυνους.

faros sxinari

ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΡΙΘΙ – ΣΧΙΝΑΡΙ : Ο πέτρινος φάρος που βρίσκεται στην περιοχή Κορίθι, στο χωριό Βολίμες, κατασκευάστηκε το 1897, έχει ύψος 9,5 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 67 μέτρα. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται οδικώς ξεκινώντας από το χωριό Βολίμες προς το ομώνυμο ακρωτήριο Σκινάρι της Ζακύνθου γνωστό για τις “γαλάζιες σπηλιές. Το γεγονός ότι έχει χτιστεί στην άκρη του βουνού προκαλεί τον επισκέπτη να εξερευνήσει με το μάτι του το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου καθώς, όπως και να αγναντέψει το νησί της Κεφαλονιάς.

lofos strani solomos

ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΑΝΗ : Ένας καταπράσινος λόφος με όμορφα γραφικά χαρακτηριστικά και ιστορική σημασία βρίσκεται στη περιοχή της Μπόχαλης. Για να επισκεφτεί κανείς την τοποθεσία αυτή δεν έχει κίνητρο μόνο τη μαγευτική θέα της πόλης και τα γαλάζια νερά του Ιονίου. Η ιστορική αξία του λόφου είναι μεγάλη, καθώς κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός ακούγοντας τους κανονιοβολισμούς στο Μεσολόγγι και συνταραγμένος από τη λεηλασία της χώρας του, εμπνεύστηκε στο χώρο αυτό τον εθνικό μας ύμνο «Ύμνος είς την ελευθερίαν». Στην μικρή πλατεία όπου γράφτηκε ο εθνικός μας ύμνος έχει στηθεί η προτομή του ποιητή ενώ η αρχοντική του κατοικία βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Η ομορφιά του τοπίου και η ηρεμία που μεταδίδει στο πνεύμα του επισκέπτη, κάνουν την περιοχή του λόφου θαυμαστή. Ο Λόφος του Στράνη απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από την πόλη και είναι εύκολα προσβάσιμος από τον δρόμο που ανηφορίζει από την πόλη προς την Μπόχαλη.

pentikamaro 1

ΠΕΝΤΟΚΑΜΑΡΟ : Τον 15ο αι., την περίοδο της Αγγλοκρατίας στη Ζάκυνθο, χτίστηκε στο χωριό Αλυκές μια γέφυρα που σήμερα αποτελεί ιστορικό αξιοθέατο. Η παλιά αυτή γέφυρα βρίσκεται πάνω από το Σκούρτη ποταμό και έχει 5 καμάρες ( γεγονός από το οποίο πήρε και την ονομασία της). Από τον 18οο αιώνα οι ντόπιοι την χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά του αλατιού. Είναι εύκολα προσιτή και προσβάσιμη είτε από την περιοχή του Αλυκανά Ζακύνθου είτε από το χωριό των Αλυκών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΚΕΡΙ- Μικρή και Μεγάλη Καμάρα-Παραλία Όαση
Οι δυτικές ακτές της Ζακύνθου, βραχώδεις, απότομες και επιβλητικές σχηματίζουν συνεχόμενους κολπίσκους, σπηλιές και μικρές παραδεισένιες παραλίες. Ξεκινώντας από το Κερί, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει και να περάσει με σκάφος κάτω από τη Μικρή και τη Μεγάλη Καμάρα, δυο φυσικές πέτρινες γέφυρες, τα πόδια των οποίων να διακρίνονται καθώς βυθίζονται στα καταγάλανα βαθιά νερά.
Λίγο πιο πέρα από τις Καμάρες βρίσκεται η πανέμορφη κρυφή παραλία «Όαση», προσβάσιμη μόνο από θάλασσα με λευκά βότσαλα και καταγάλανα καθαρά νερά.
Να αναφέρουμε επίσης ότι Νοτιοανατολικά της περιοχής βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της μεσογειακής λεκάνης, το «Πηγάδι των Οινουσσών», με βάθος περίπου 4.500 μέτρα.

ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΕΡΙΟΥ : Οι Σπηλιές του Κεριού βρίσκονται στη νοτιοδυτική ακτή της Ζακύνθου στη χερσόνησο του Κεριού και είναι προσβάσιμες δια θαλάσσης με ιδιωτικό σκάφος ή πλοίο που πραγματοποιεί θαλάσσιες εκδρομές στο νησί. Το κοντινότερο σημείο πρόσβασης είναι η περιοχή της λίμνης Κεριού απ’ όπου μπορείτε να ενοικιάσετε σκάφος ή βάρκα. Στο εσωτερικό των σπηλιών μπορεί να δει κανείς είδη όπως η θαλάσσια χελώνα Καρέττα-Καρέττα, η υπό εξαφάνιση φώκια Μονάχους-Μονάχους, είδη ψαριών αλλά και νυχτερίδες. Ανάμεσα από τις Καμάρες ξεπροβάλουν οι Μυζήθρες, δύο ολόλευκοι και πελώριοι βράχοι. Η περιοχή των Γαλάζιων σπηλιών εκτός από ιδανική για μια μυστηριώδης ξενάγηση μέσα στις Καμάρες της είναι κατάλληλη και για κολύμπι με ανεπνευστήρα. Το ορεινό τοπίο με τους απότομους γκρεμούς και τα καταγάλανα πεντακάθαρα νερά δημιουργούν ένα παραδεισένιο τοπίο.

φάρος κερί keri_lighthouse

ΜΥΖΗΘΡΕΣ – ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΙΟΥ
Οι Μυζήθρες είναι δυο μεγάλοι λευκοί βράχοι κωνικού σχήματος, οι οποίοι μοιάζουν με το είδος τυριού “μυζήθρα” από το οποίο πήραν το όνομά τους. Η θέα των βράχων αυτών είναι μαγευτική από το σημείο που βρίσκεται ο φάρος του κεριού. Ο εν λόγω φάρος βρίσκεται στο ακρωτήρι Μαραθιάς, χτίστηκε το 1925, έχει ύψος 9 μέτρα και εστιακό ύψος 190 μέτρα. Για να φτάσετε στην περιοχή που βρίσκεται ο φάρος χρειάζεται να περπατήσετε λίγα μέτρα. Αυτό που κάνει την τοποθεσία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η στιγμή της αποθέωσης του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος που έρχεται σε αντίθεση με τις απότομες και επιβλητικές ακτές. Το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, οι γκρεμοί, το πράσινο χρώμα των βουνών και το λευκό των βράχων συνθέτουν ένα τοπίο εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς.

μεγαλύτερη σημαία

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΙ
Η μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο είναι ελληνική, βρίσκεται στο Φάρο του Κεριού στη Ζάκυνθο και είναι Καταχωρισμένη στο βιβλίο Γκίνες από το 2008. Αποτελεί έμπνευση του Σταμάτη Λιβέρη, ιδιοκτήτη ταβέρνας στον Φάρο του Κεριού, ο οποίος κατέθεσε πολύ μεράκι αλλά και αρκετά χρήματα για τη δημιουργία της.
Έχει πλάτος 18,10 μέτρα, μήκος 36,90 μέτρα και συνολικό εμβαδόν 667,89 τετραγωνικά μέτρα.
Το ύφασμα είναι κινεζικής προέλευσης, ζυγίζει 70 κιλά και ράφτηκε στην Ελλάδα.
Ο ιστός έχει ύψος 50 μέτρα, ζυγίζει 80 κιλά, για τη στήριξή του καταναλώθηκαν 102 τόνοι οπλισμένου σκυροδέματος, στην κορυφή του υπάρχουν δύο αλεξικέραυνα, ενώ για την έπαρση και την υποστολή της σημαίας απαιτείται η ταυτόχρονη προσπάθεια τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων. Η τεράστια σημαία ξεπερνά σε ύψος το Αγαλμα της Ελευθερίας και είναι ορατή από απόσταση 20 χιλιομέτρων.

MARATHIAS ΜΑΡΑΘΙΑΣ 1

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΙ
Η παραλία του Μαραθιά βρίσκεται στο κερί και απέχει 23 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου. Αποτελεί την δυτικότερη από τις παραλίες που εκτείνονται στον κόλπο του Λαγανά. Φημίζεται τόσο για την ομορφιά της, όσο και για την ησυχία και την χαλάρωση που προσφέρει στον επισκέπτη. Για να απολαύσει κάποιος τα κρύα κρυστάλλινα νερά, το καταπράσινο τοπίο και το λευκό βότσαλο της παραλίας θα πρέπει να κατέβει ένα απότομο σημείο 200 περίπου μέτρων. Το σίγουρο είναι ότι ο κόπος του θα ανταμειφθεί.

Leave a comment